The Gambian Folk Project - AFLYST

The Gambian Folk Project - AFLYSTKoncerten er aflyst da de gambianske musikerer ikke kan få de nødvendige indrejsetilladelser i tide.

De mesterlige musicians from  Den  gambianske  Folk Project  has turneret land og rige around Igennem several years and guests now the final Godset with their intense og virtuose Sammenspil. De to gambianske brødre  Yusupha  og  Ansumana  kommer fra den højt profilerede Suso griot-familie, der gennem tolv generationer har viderebragt, forfinet og fornyet den traditionelle gambianske og vestafrikanske musik. Brødrene udfolder sig i samspil med deres bandmedlemmer fra Danmark  Troels Buur Jensen, Benjamin Møller Kirketerp  og  Martin Maretti Andersen

Troels og Benjamin rejste på et tidspunkt til Gambia for at lære mere om den traditionelle vestafrikanske musik og fik kontakt til Suso-griotbrødrene, der kan fulde mestrede de traditionelle instrumenter som f.eks. kora, djembe og ballafon. De fandt i fællesskab hurtigt ud af, at kombinationer af elguitar, elbas og de traditionelle instrumenter kunne noget helt unikt - og ny og original musik var opstået, og The Gambian Folk Project var en realitet. Senere blev kvartetten til en kvintet, da Martin Maretti Andersen gjorde sin entré i bandet, og hans trommespil tog bandet til nye højder. 

The Gambian Folk Project er en af ​​de førende formidlere af vestafrikansk folklore og særligt griot-traditionen fra Gambia. Ved at fusionere denne musik med svævende nordisk jazz, har The Gambian Folk Project skabt deres eget unikke udtryk. Den traditionelle folklore har stadig sin plads ved ceremonier som bryllupper og navngivninger i Gambia, og folk fra alle samfundslag har glæde af musikken. Denne tradition har sat sit præg på The Gambian Folk Project, og bandet spiller derfor ikke kun på festivaler og spillesteder, men giver også koncerter på skoler, plejehjem, bosteder for handicappede mm.  

I 2018 indspillede bandet deres første album  Jaliyaa Bungō  under Copenhagen Jazz Festival. Titlen stammer fra Suso-brødrenes barndomshjem, som kaldes Jaliyaa Bungō, hvilket betyder musikkens hus.   

Desværre er den ene af brødrene - Yusupha Suso forhindret i at deltage i koncerten i Kolding, men erstattes af ingen ringere end den herboende ghanesiske percussionist  Ayi  Solomon , der er hurtigt medlem New Jungle Orchestra og har spillet med så prominente navne som Palle Mikkelborg og Mikkel Nordsø for blot at nævne nogle få.   

The Gambian Folk Projects musik emmer af glæde og gejst og det er umuligt ikke at blive grebet af de inciterende afrikanske rytmer. 

Stå på række:   

Ansumana Suso: kora, djembe og vokal  

Troels Buur Jensen: guitar og vokal  

Martin Maretti Andersen: trommer  

Benjamin Møller Kirketerp: bas 

Ayi Solomon: percussion

 

Billetter i forsalg på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen

 

Lyt til musikken 

https://www.youtube.com/watch?v=kvdL_WT4Slg  

 

Dato
fredag 15. oktober 2021
Genre
Jazz
Koncert start
20:00
Dørene åbner
19:30
Arrangør
Jazz6000
Pladser
Siddepladser
Forsalg
150,-
Dørsalg
150,-
AFLYST

#godsetkolding #nykoncertgodset


Find vej