Jazz Simon Spang-Hanssen Epistrophy Septet

Simon Spang-Hanssen Epistrophy Septet

Jazz med jazz på


Hvis du er lækkersulten og er til lækker jazz med jazz på, kan du godt begynde at glæde dig. Septetten Epistrophy er nemlig et af dansk jazz’ absolutte stjernehold. Holdopstillingen med fire vilde blæsere i front og den bagvedliggende nærmest uovervindelige rytmegruppe garanterer uhyre sublimt ensemblespil, der leger med skæve riffs og tilbagevendende former i det uendelige. Som mange store jazznavne har Simon Spang-Hanssen ladet sig inspirere af begrebet Epistrophy, der betyder at fremhæve noget gennem gentagelse. Han har skabt musik, der altid er et genhør værd. Hans kompositoriske jazzudtryk er vildt, modigt og nyskabende. Man fornemmer dog hele tiden konturerne af hans musikalske favoritter Duke Ellington, Thelonious Monk, George Russell og Gil Evans samt lige så agtværdige instrumentkolleger Wayne Shorter og Joe Henderson. Som Simon Spang-Hannsen fortjener de at blive spillet i det uendelige. Hans musik er moderne jazz af den swingende og hårdtslående slags med finurlige og forførende temaer, melodier og ikke mindst en fandenivoldsk iderigdom, der med umiskendelige rødder i beboppen trækker tråde tilbage til sidste halvdel af 1950erne og tiden derefter, men med smukke afstikkere til både det afrikanske og sydamerikanske. Vi vil gerne gentage, hvad mangen en anmelder har sagt: Simon Spang-Hanssen er en komponist og saxofonist med en bemærkelsesværdig originalitet, der - uanset hvor ofte man hører ham - altid lever op til sit bedste.

Line-up:

Erik Kimestad: trompet                                                                     
Simon Spang-Hanssen: altsaxofon, sopransaxofon og komposition
Fredrik Lundin: tenorsaxofon
Peter Dahlgren: tuba
Artur Tuznik: klaver
Yasser Pino: bas
Anders Mogensen: trommer


Læs mere om Simon Spang-Hannsen og Epistropy Septet her: http://simonspang.com/

 

Lyt til hans musik her:

ttps://youtu.be/79-gG1WHt6s

https://youtu.be/b4dr2niRvJs

https://www.youtube.com/channel/UCuZm99ltf1MUdaUlf4cmF9A

https://orcd.co/southofsomewhere


Udvalgte anmeldelser:

 

”Foruden kapelmesteren høres en fyldig blæserfront, og en sej rytmegruppe, hvor alle er vægtige og med ubesværet overskud bidrager med at forløse de velskrevne kompositioners fine poly-tematikker, brede harmonikker, call 'n'responses,mønstre ogriffs, soli og andre tricks.

Det er moderne jazz af den swingende art, der strækker sig fra sen 1950-erne og fremad med afstikkere til såvel afrikanske og syd-amerikanske anelser, som, når den eksemplificeres så levende, til hver en tid kan tituleres med et halleluja." 

T.S. Høeg, Jazz Special

 

Simon Spang-Hanssen, som er velkendt i Frankrig hvor han har optrådt ofte igennem en årrække, har her samlet en septet med musikere fra Nord-Europa, med undtagelserne Artur Tuznik, Polen og Yasser Morejon Pino, Cuba. ”Plutonic Eclipse” er dog først og fremmest en hyldest til kunstnere fra U.S.A, som det antydes i titlerne Hendersong, Monkwhile, Wayne Wave, Ballad for J.C. og Duke’s Jungle.

Simon Spang-Hanssen, som har komponeret samtlige titler, har valgt, snarere end at komponere ”i stil med”, at lade sig inspirere af de udvalgte musikeres musikalske ”ånd”, og undgår efterligninger samt åbenlyse referencer.

En gruppe som kan rivalisere med nogle af de bedste amerikanske på sidstnævntes egen bane.”

Ludovic Florin, Jazz Magazine (FR)

Dato
torsdag 23. november 2023
Koncert start
20:00
Dørene åbner
19:30
Arrangør
Jazz6000
Pladser
Siddepladser
Forsalg
150,-
Dørsalg
150,-
Køb billet

#godsetkolding #nykoncertgodset


Find vej