Magic Spirit Quartet

Magic Spirit QuartetMagic Spirit Quartet er navnet på et unikt musikalske møde mellem den marokkanske guembri-mester og sanger  Majid Bekkas og tre store skandinaviske kapaciteter-den svenske multiinstrumentalist Goran Kajfeš , den danske trommevirtuos Stefan Pasborg og den fremragende svenske pianist Jesper Nordenström . Resultatet af samarbejdet lander et sted mellem nordafrikanske rytmer og psykedelisk, futuristisk jazz.

Majid Bekkas blev lært på hos en mester hjemme i Salé men er også klassisk uddannet og er professor ved musikonservatoriet i Rabat. Han hører til tidens største navne inden for den medrivende marokkanske gnawa -musik - og voldsomt medrivende musik, som bl.a. handler om natlige ceremonier, hvor ånder og islamiske "helgener" påkaldes og folk går i trance. Majid Bekkas har med sin basklingende guembri i en årrække optrådt med en blanding af gnawa og jazz iblandet vestafrikansk afrobeat.

Majid har haft forskellige grupper, men de seneste år har ofte været i tæt samarbejde med danske Stefan Pasborg , som er en af ​​vores ypperligste taske trommerne. For et par år siden blev han - sammen med sin mentor Alex Riel - modtager af den prestigefyldte Ken Gudman Pris . I Jazz6000 har vi haft fornøjelsen af ​​Stefan Pasborgs besøg adskillige gange i mange forskellige konstellationer - senest med Ibrahim Electric i 2020.

Samme musikalske status som Pasborgs har herhjemme nyder pianist Jesper Nordenstrøms  i sit hjemland Sverige, hvor han også er en særdeles anerkendt producent og komponist.

Trompetisten Goran Kajfeš trækker på inspirationer fra et bredt udvalg af musikens mange forgreninger, hvilket slår igennem i hans afrikanske og mellemøstlige udtryk kombineret med hans særegne tage på futuristisk jazz og klassisk minimalisme

Magic Spirit Quartet er en forholdsvis ny gruppe, hvis anmelderroste debutalbum af samme navn, udkom i starten af ​​2020. Albummet blev bl.a. belønnet med 5 Glober i Globalnyt og fik følgende ord med på vejen:

"I Danmark har vi kendt Majid Bekkas i en årrække gennem hans samarbejde med en anden ildsjæl og igangsætter, nemlig trommeslageren Stefan Pasborg, og det er blevet til et udstrakt samarbejde de to i mellem, hvor Pasborg virkelig har lært sig gnawa-musikkens væsen og formår at være kreativt skabende, samtidig med, at han ikke kan gå i vejen for de særegne slag og betoninger, som gnawamesteren slår an med fingrene på guimbriens skindoverflade og som er den rytmiske dirigent. Det er sådan noget, de fleste vestlige trommeslagere ikke er lydhøre Men Stefan Pasborg er heller ikke hvem som helst. Majid Bekkas spiller forbilledligt på sin gimbri, og klaverets flotte fabuleringer rider ovenpå en trommeslager, som spiller med et væsentligt overskud. Nej, det er en vældig plade, de fire har begået. af de mest vellykkede møder,fordi det er ren alkymi, hvor alting bliver forvandlet til et eklektisk hele " - ***** Globalnyt, DK 2020 

Andre anmeldere var også begejstrede:

Ugens album -  “Smuk overgang mellem nordisk jazz og Gnawa -tradition”  - WorldWideFM, 2020

“Majid Bekkas bringer et fejende, spirituelt jazzudsigt til sin gnawa -musik. Hans jordiske stemme er fængslende, og hans samarbejde med trompetisten Goran Kajfeš er en tværkulturel glæde “  - The Guardian (GB)

“Trance, ritual, mystik, psykedelisme, magi ... men man beskriver nordafrikansk Gnawa -musik, man kan ikke benægte den fascination, den udøver over hele verden. Den marokkanske guembri -spiller og sanger Majid Bekkas er en af ​​hans mest betydningsfulde figurer, og også den musiker, der fik denne musik til at interagere med andre genrer. I dag har han med Magic Spirit Quartet bygget en bro mellem Nordafrika og Nordeuropa, der har tilpasset forfædren til omgivelserne. En inspireret tilgang, der synes at fange selve ånden i det 21. århundredes jazz. ”  - France Musique (FR)

"The Magic Spirit Quartet" er et vellykket forsøg på at blande musik fra Nordafrika med jazz fra Skandinavien. Et farverigt album og efter to eller tre lyttesessioner vil du bare have mere "  - Jazzenzo, Nederlands 2020

Kom og mød disse fire karismatiske musikere fra Nordafrika og Skandinavien og få en enestående mulighed for at opleve en uortodoks og eksplosiv konstellation, hvor jazz går hånd i hånd med spirituel og elektronisk musik.

Stå på række:

Majid Bekkas: vokal, guembri, oud og guitar

Goran Kajfes: trompet og percussion

Jesper Nordenström: klaver og synthesizer

Stefan Pasborg: trommer, percussion

 

Lyt til musikken

https://www.youtube.com/watch?v=6SFG_UeDHfw

https://www.youtube.com/watch?v=JTFoqHJtap8

 
Pris - medlem af jazzklub:  100
Pris - under 25 år eller studerende:  50
Pris - ikke medlem:  150
 
Billetter kan købes i forsalg på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen.

 

Dato
fredag 29. oktober 2021
Koncert start
20:00
Dørene åbner
19:30
Arrangør
Jazz6000
Pladser
Siddepladser
Forsalg
150,-
Dørsalg
150,-
Køb billet

#godsetkolding #nykoncertgodset


Find vej