Jazzkonkurrencen

JazzkonkurrencenDanmark har et imponerende vækstlag af unge jazztalenter, der bare venter på at blive opdaget. Derfor har JazzDanmark taget initiativ til Jazzkonkurrencen, som afvikles en gang årligt. Jazzkonkurrencen er Danmarks ældste og største jazzkonkurrence for unge musikere og har eksisteret siden 2002. De første 15 år under navnet Ung Jazz og siden 2017 som Jazzkonkurrencen. Projektet arrangeres og afvikles af JazzDanmark i tæt samarbejde med Huset i Aalborg, Jazz6000 i Kolding og Jazzhus Montmartre i København. Mediepartner er P8 Jazz. Jazzkonkurrencen er hovedfinansieret af Gangstedfonden.

Hvad er Jazzkonkurrencen for noget?

Det helt korte svar er: Fire up-coming jazzorkestre, tre spillerunder, to finalister og én vinder.

Og det lidt længere svar: Blandt ansøgerne til Jazzkonkurrencen udvælges fire bands. Huset i Hasserisgade i Aalborg lægger scene til første indledende runde, hvor de fire bands spiller om de tre pladser i den efterfølgende runde på Godset i Kolding hos Jazz6000. Her udpeges de to finalister, som på Jazzhus Montmartre skal forsøge at spille sig til en sejr som vinderen af Jazzkonkurrencen 2022. Ved alle runder vil det være en nøje udvalgt jury bestående af professionelle musikere og branchefolk, som står for at udpege, hvem der skal videre i Jazzkonkurrencen.

Som optakt til finalen vil de to finalister få mulighed for at indspille nyt materiale, få coaching for at forbedre deres musik og performance samt få mulighed for at blive spillet på P8 Jazz. De fire orkestre spiller derudover om en pengepræmie på kr. 10.000 til et specifikt projekt efter orkesterets eget valg.

I Jazz6000 har vi valgt at indstifte en Jazz6000 publikumspris. På koncertaftenen på Godset kan publikum derfor deltage i en publikumsafstemning, hvor vinderen får tilbudt en kontrakt på en koncert i Jazz6000.

Vi håber, at rigtig mange har lyst til at kigge forbi Godset og heppe på de unge orkestre. Det er altid fantastisk at kunne opleve med egne øjne og ører, hvor dansk jazz er på vej hen.

Deltagende orkestre: Oplyses her, når tilmeldingsfristen er udløbet.

Tidsplan for Jazzkonkurrencen

Første runde d. 25. februar 2022 på Huset i Aalborg
Anden runde d. 10. marts 2022 på Jazz6000/Godset i Kolding
Finalen d. 7 maj 2022 på Jazzhus Montmartre i København

Har du et orkester, du ønsker at tilmelde til konkurrence, så søger du HER
Deadline for tilmelding er d. 5. december 2021

læs evt. mere her

jazz6000.dk/events/jazzkonkurrencen-2022/ 

 

Bemærk; Godset er KONTANTFRIT fra kl 20.00

Fra kl. 20 skal kan der udelukkende anvendes betalingskort i bar og eventuel garderobe

Dato
torsdag 10. marts 2022
Genre
Jazz
Koncert start
20:00
Dørene åbner
19:30
Arrangør
Jazz6000
Pladser
Siddepladser
GRATIS ADGANG

#godsetkolding #nykoncertgodset


Find vej