Cigna/Ørum/Ankarfeldt/Cigna - THE COSMIC SPACE QUARTET

Cigna/Ørum/Ankarfeldt/Cigna - THE COSMIC SPACE QUARTETDenne kvartets musik har rødder i hard-boppen, og medlemmernes 15-årige samarbejde, har givet musikken og helt særligt udtryk. Med en hårfin fornemmelse for hinanden og en spirituel tilgang skabes og fælles udgangspunkt, hvor der i nuet dannes ukendte størrelser ud fra kendte sammenhænge.

Kvartetten består af den italienske fødte jazzguitarist og komponist  Francesco Cigna , der har gjort sig bemærket for sin lidenskab for klassisk guitarartradition. Hans overskudsagtige spil og dybe, varme tone er som smør for øregangene, og hans fine fornemmelser for at fremelske smukke swingende fraser på sin guitar er helt unik. Han har igennem mange år været yderst aktiv på den danske jazzscene, og nogle kan måske huske, at han som ung jazzmusiker i halvfemserne ofte var at høre på scenerne i Kolding - bl.a. på det dengang nyåbnede  Godset .

Guitaristen er søn af bandets trommeslager  Tony Cigna , der kom til Danmark fra Italien sidst i 80'erne og har haft en lang international karriere. Han har sat et stort aftryk med sit energiske og svingende spil, som har rødder helt tilbage til jazzens helt store trommeikoner. Tony Cigna har i mange år arbejdet som sidemand i forskellige bands og indspilninger samt fungeret som musiklærer på danske musikskoler.

Pianist, komponist og arrangør  Erik Ørum von Spreckelsen,  hvis der stadig er en harmonisk og teknisk overskud, startede sin karriere i Bob Rockwells kvartet “A Night Out” i 1986, og han var også med til at starte det banebrydende band  Page One  med bl. da. Thomas Blachman og Lennart Ginman. Siden har han været særdeles aktiv i både rytmisk og ikke mindst klassisk regi og har derudover sidder daglige virke på Syddansk Musikkonservatorium som docent og har været med til at uddanne mange generationer af unge musikere.

Bassist  Morten Ankarfeldt  er også hurtig medlem af dette band og en af ​​de mest travle og efterspurgte bassister på den danske jazzscene. Han er aktiv i utallige jazzsammenhænge og bevægelser sig ubesværet mellem de forskellige genrer. Med sin melodiske tilgang til basspillet er han og sikkert anker på utallige indspilninger og er bl.a. kendt for sit samarbejde med Morten Schantz, Mads Mathias, Cathrine Legard og Sinne Eeg, for at nævne nogle få. Ikke mindst er Morten Ankarfeldt også komponist og arrangør og har udgivet musik i eget navn.

Samarbejdet har foreløbig resulteret i til anmelderroste albums fra Cigna & Ørum Quartet, og bandet udgiver lige om lidt og nyt album  THE COSMOS  som opsummerer deres udvikling de sidste 5-6 år, hvor de bl.a. har eksperimenterer med at inkorporere elektriske elementer i deres akustiske lydbillede. Ved koncert på Godset skal vi både høre musik fra det nye album kombineret med klassiske fra bandets bagkatalog.

Lyt til musikken:

www.soundcloud.com/cignorum/albums  
https://www.youtube.com/playlist?list=PL9Zoot_fkICMZgzaw1Zg21fwAjxM9brSO

Pris - medlemaf jazzklub:  100
Pris - under 25 år eller studiekort:  50
Pris - ikke medlem:  150
 
Billetter kan købes i forsalg på www.Jazz6000.dk 

Dato
fredag 22. oktober 2021
Koncert start
20:00
Dørene åbner
19:30
Arrangør
Jazz6000
Pladser
Siddepladser
Forsalg
150,-
Dørsalg
150,-
Køb billet

#godsetkolding #nykoncertgodset


Find vej