Nyhed Peter Rosendal, The Orchestra + Trio Mio

Peter Rosendal, The Orchestra + Trio Mio

– The Trickster


Albummet, The Trickster er resultatet af et unikt samarbejde mellem folkemusiktrioen Trio Mio og bigbandet The Orchestra, som vi får fornøjelsen af at opleve live på Godset, når det 19 m/k store orkester tager på turné rundt i Danmark.

Komponist og pianist Peter Rosendal, der er kendt i utallige jazzsammenhænge, er også en fast del af Trio Mio. Han er idemand bag projektet med The Trickster, hvor han både har komponeret ny musik og nyfortolket ældre folkemusiknumre, og hermed sat sit stærkt personlige præg på albummet. Peter Rosendal er svær at sætte i bås og færdes hjemmevant i såvel jazzen som i folkemusikken. De to genrer smelter naturligt sammen på TheTrickster, og giver god mulighed for en musikalsk oplevelse, der kan rykke ved opfattelsen af både bigband og folkemusik. Musikken kan betegnes som finurlig, humoristisk og kompleks, ny og anderledes og samtidig traditionel og dybt original. Ingen tvivl om at Peter Rosendal mestrer den store fortælling.

Folkemusiktrioen Trio Mio arbejder med at lægge nye lag på de gamle folkemusikalske traditioner, f.eks Polska,og Sønderhoning – at gøre det til nutidig musik, men stadig bevare trådene tilbage til de traditioner, som musikken er rundet af. Denne udvikling førte i løbet af 2017 trioen sammen med bigbandet The Orchestra, der i snart 25 år har formået at flytte orkesterformen ind i nye sammenhænge og bidrage til udvikling af dansk bigbandmusik – ofte ved at inddrage musikere eller komponister der har helt andre baggrunde og ikke er bundet af de traditionelle konventioner for bigbandgenren. Orkestrets varemærke er en tæt og spændstig ensemblelyd, og består af nogle af de mest markante musikere på den nordiske jazzscene.

Albummet The Trickster udkom i 2020 og blev nomineret til en DMA som Årets Jazzudgivelse samt kåret af Jazzspecial til Årets Jazzalbum 2020.

Gå ikke glip af dette overflødighedshorn af en koncert hvor moderne nordisk folkemusik og utraditionel bigbandmusik går op i en smuk og storladen, højere enhed.

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=FpgdSHSUEME

 

Pris - medlem: 100
Pris - under 25 år eller studiekort: 50
Pris - ikke medlem: 150

Dato
onsdag 18. august 2021
Koncert start
20:00
Dørene åbner
19:30
Arrangør
Jazz6000
Pladser
Siddepladser
Forsalg
150,-
Dørsalg
150,-
Køb billet

#godsetkolding #nykoncertgodset


Find vej